uruchomienie dysku jak ??

Moderator: sq9

uruchomienie dysku jak ??

Postprzez cetra » 2013-03-16, 10:14

Witajcie, w oczekiwaniu na nowy soft chciałem sprawdzić jak wygląda kwestia nagrywania
no i przy próbie inicjalizacji dysku otrzymuje taki komunikat
Image

co należy zrobić aby uruchomić dysk ??
cetra
 
Posty: 17
Dołączenie: 2013-02-15, 08:58

Re: uruchomienie dysku jak ??

Postprzez sq9 » 2013-03-16, 11:35

Dyski są montowane automatycznie wkładasz do USB i działa :idea:
w jakim formacie ten dysk ?
[color=#4000FF]GI XPEED CLASS S2| GI XPEED LX2 | GI XPEED LX3 HYPERION v 8 /color]
Awatar użytkownika
sq9
Moderator
 
Posty: 553
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: uruchomienie dysku jak ??

Postprzez cetra » 2013-03-16, 12:14

ten który chce uruchomić to nowy dysk 500GB nigdy nie uruchamiany

w tej chwili podłączyłem inny dysk 320GB fat32 (pokazuje mi 50GB wolnego więc ok) nie dawałem inicjalizacji z menu i przy próbie nagrywania otrzymuje komunikat:
Image

wracając do dysku 500GB utworzyłem na nim partycję ext3 w programie AOMEI Partition Assistant

pod windowsem wygląda to tak
Image
a pod tunerem
Image

po zainstalowaniu Ext2Fsd-0.51 w win7 i podmontowaniu dysku mogę wgrywać i zgrywać pliki.

Czy macie pomysł co może być nie tak ?? Kolejny problem softu w Hypercube ??
cetra
 
Posty: 17
Dołączenie: 2013-02-15, 08:58

Re: uruchomienie dysku jak ??

Postprzez sq9 » 2013-03-16, 17:17

1.po jakiego grzyba Ci ta inicjalizacja system po prostu pyta czy chcesz zapisywać w /media/usb w folderze movie będą nagrania
dysku nie trzeba inicjować trzeba wszystko mieć poustawiane w menu do tego stworzonym :idea:
jak nie ustawiłeś wcześniej w /ustawienia /lokalizacja nagrań , to musi zapytać , stworzyć folder movie i zapisać to do settings , to normalny objaw zdrowo działającego systemu :idea:

co do 500 GB no coś mi się zdaje że źle formatowałeś :idea:
[color=#4000FF]GI XPEED CLASS S2| GI XPEED LX2 | GI XPEED LX3 HYPERION v 8 /color]
Awatar użytkownika
sq9
Moderator
 
Posty: 553
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: uruchomienie dysku jak ??

Postprzez cetra » 2013-03-16, 17:29

"źle formatowałeś" ?? to wg Ciebie jak jest poprawnie ??
cetra
 
Posty: 17
Dołączenie: 2013-02-15, 08:58

Re: uruchomienie dysku jak ??

Postprzez sq9 » 2013-03-16, 21:45

kupiłeś nowy dysk wsadziłeś do USB nie wykryło bo nie był formatowany ,to jasne że nie mogło wykryć dysku w takim wypadku !
utworzyłeś partycję no OK ale utworzenie partycji to nie wszystko ,trzeba ją formatować :mrgreen: :idea:
Z Twoich wypowiedzi wynika tylko że nie jesteś zbyt mocny w te klocki ,a ja próbuję Ci pomóc :idea:
Drugi temat to programy do formatowania , dysk możesz również formatować w tunerze :idea: :idea:
[color=#4000FF]GI XPEED CLASS S2| GI XPEED LX2 | GI XPEED LX3 HYPERION v 8 /color]
Awatar użytkownika
sq9
Moderator
 
Posty: 553
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: uruchomienie dysku jak ??

Postprzez cetra » 2013-03-17, 03:35

Chyba się trochę zapędziłeś.
Jak wrócisz do wiadomości która jest wyżej to zauważysz że napisałem :
"po zainstalowaniu Ext2Fsd-0.51 w win7 i podmontowaniu dysku mogę wgrywać i zgrywać pliki."

więc twierdzenie że partycja nie została sformatowana jest błędne.

Sprawdzając różne opcje utworzyłem partycję z poziomu tunera
dcc telnet i polecenie fdisk
a następnie mkfs.ext3
niestety i ta opcja nie zadziałała

Natomiast docelowo utworzyłem partycję w formacie ext4 i działa
tzn tuner widzi dysk i jego wolną przestrzeń.

Dzięki za pomoc.

PS. test nagrywania potwierdził że tuner w obecnej chwili nie nagrywa poprawnie programów kodowanych
nagrywanie fta jest prawidłowe
cetra
 
Posty: 17
Dołączenie: 2013-02-15, 08:58

Re: uruchomienie dysku jak ??

Postprzez majkel_28 » 2013-04-07, 06:39

Witam mam problem podłączyłem pen 32 GB do dekodera ustawiłem lokalizację zapisu ustawiłem nagranie nagrało się ale w żaden sposób nie można tego odtworzyć pisze "plik nieprawidłowy" tez próbowałem podłączyć dysk przez usb nie ma możliwość zapisu na nim dysk jest sformatowany wyjęty z kompa po prostu nie widzi go.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: uruchomienie dysku jak ??

Postprzez cetra » 2013-04-07, 08:12

jeśli nagrywałeś kodowany program to niestety nic z tego.

tuner HYPERCUBE ma zdiagnozowaną usterkę w tym zakresie.

Ponoć w kolejnej wersji ma być usunięta...

na zapytanie w tej sprawie wysłane pod adres technik@cynextra.com w dniu 19.03 otrzymałem taką odpowiedź :
"this is one of issue at that works our Driverdeveloper and we hope they can fix it asap but we can't say a date of this. Maybe this week or next week but is not promise only we hope they fix it in this time.

with best regrads

Technik
T. Rosen"

pytanie ponowione 11.04.2013 oto odpowiedź :
"Hello,
we know this bug and our Developer work on this issue, but i can't say a date if it fix.
with best regrads
Technik
T. Rosen
E-Mail: Technik@cynextra.com"
Ostatnio edytowany przez cetra, 2013-04-11, 14:21, edytowano w sumie 1 raz
cetra
 
Posty: 17
Dołączenie: 2013-02-15, 08:58

Re: uruchomienie dysku jak ??

Postprzez majkel_28 » 2013-04-07, 08:48

Interesuje mnie kiedy to zrobią normalny system do tego tunera bo na razie ten dekoder z tym systemem nadaje się do odbioru kanałów FTA i DVB-t.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22


Powróć do Golden Media Hypercube

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

cron