Problem z wyszukaniem kanalów BigSat DSR-7800CRCI

nowe typy, jakość itd.

Moderator: sq9

Problem z wyszukaniem kanalów BigSat DSR-7800CRCI

Postprzez zoli12 » 2010-12-26, 23:35

Witam wszystkich mam problem z wyszukaniem kanalów. Kiedy przejde do menu/instalacja/ustawienia satelitarne/...../przeszukiwanie transpondera i kiedy idzie ten pasek z % pisze tam pod nim "ZABLOKOWANE" i nic niewyszuka probowalem juz nagrac nowy software, nagralem kanaly nawet ale niedzialaja i pokazuje mi komunikat "blokowany sygnal". :/
Prosze o pomoc, dzieki :)
zoli12
 
Posty: 5
Dołączenie: 2010-12-26, 23:28

Re: Problem z wyszukaniem kanalów BigSat DSR-7800CRCI

Postprzez Jurek » 2010-12-27, 09:29

Może to kwestia sygnału z anteny?
Jurek
Administrator
 
Posty: 2988
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Re: Problem z wyszukaniem kanalów BigSat DSR-7800CRCI

Postprzez zoli12 » 2010-12-27, 16:00

Nie sygnal jest ok to wiem na 100% bo aktualnie uzywam inny dekoder, ale chcial bym zrobic ten zeby dzialal, aha i wszystko bylo ok z tym dekoderem wczesniej :/
zoli12
 
Posty: 5
Dołączenie: 2010-12-26, 23:28

Re: Problem z wyszukaniem kanalów BigSat DSR-7800CRCI

Postprzez Jurek » 2010-12-27, 16:21

Kanały niekodowane też nie działają? np. 4funTV z 10719
Jurek
Administrator
 
Posty: 2988
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Re: Problem z wyszukaniem kanalów BigSat DSR-7800CRCI

Postprzez zoli12 » 2010-12-27, 21:25

zadnych nie wyszukuje ani zadne nie dzialaja, nagralem kanaly przez kabel 323 i kanaly tam sa ale nie dzialaja, tam jak wyszukuje kanaly jest taki pasek i w trakcie wyszukiwania pokazuje mi zablokowane i po chwili koniec i zadnego kanalu mi niewyszuka.
zoli12
 
Posty: 5
Dołączenie: 2010-12-26, 23:28

Re: Problem z wyszukaniem kanalów BigSat DSR-7800CRCI

Postprzez Jurek » 2010-12-28, 09:21

Zakładając, że ustawienia instalacji w tunerze (diseqc) masz prawidłowe dla BS 7080 może w grę wchodzic uszkodzenie głowicy. Ale w pierwszej kolejności sprawdź, czy na pewno ustawienia sa zgodne z Twoją instalacją.
Jurek
Administrator
 
Posty: 2988
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Re: Problem z wyszukaniem kanalów BigSat DSR-7800CRCI

Postprzez zoli12 » 2010-12-29, 02:09

nagralem inny software:
Wersja podstawowa: 1.78 G8C5M18S3[R5976]
Wersja pliku boot: 1.44
Wersja danych: 26

i nagralem przez menager kanaly i na koniec wyskoczyl error, moze masz jakis dobra liste kanalow? aha wczesniej mialem inny software i wtedy normalnie dzialal menager. Aha i gdzie sprawdzic te ustawienia instalacji diseqc i co to jest BS 7080?
zoli12
 
Posty: 5
Dołączenie: 2010-12-26, 23:28

Re: Problem z wyszukaniem kanalów BigSat DSR-7800CRCI

Postprzez Jurek » 2010-12-29, 09:27

Upss pomyliłem modele, miałem na mysli BS 7800 (literówka)
Ustawienia diseqc są w Menu->Instalacja-> zaznaczasz satelite i po prawej stronie masz jego ustawienia.
Soft (baza danych) wygląda na w miare nową, nic innego nie mam,
Jurek
Administrator
 
Posty: 2988
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Re: Problem z wyszukaniem kanalów BigSat DSR-7800CRCI

Postprzez zoli12 » 2011-01-02, 23:00

a czemu jak chce nagrac software do DSR 7800 CRCI i robie wszystko w porzadku i kiedy zalacze dekoder to wyskakuje error? jedynie moge nagrac software z DVB-T/S 8700, a posdam dekoder DSR 7800 CRCI a wlasciwie to jest Bigsat ale to raczej to samo co Interstar.
zoli12
 
Posty: 5
Dołączenie: 2010-12-26, 23:28

Re: Problem z wyszukaniem kanalów BigSat DSR-7800CRCI

Postprzez Jurek » 2011-01-03, 09:55

To jest to samo co Interstar, a czemu wyskakuje error? Nie mam pojecia
Jurek
Administrator
 
Posty: 2988
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław


Powróć do Golden Interstar - Sprzęt

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość

cron