HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Moderator: sq9

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez cetra » 2014-03-24, 18:44

Musze ze smutkiem napisać że firma Golden Interstar robi sobie jaja z klientów.
Sprzedaje bubel, który nie powinien się pojawić w sprzedaży a jeśli już się pojawił to
powinien zostać naprawiony (dopracowany soft) a jeśli i to jest niemożliwe
to posiadacze powinni mieć możliwość wymiany na inny.

W obecnej chwili zostałem z bezużytecznym pudełkiem.

Przedmówca pisze "PKT chyba nie powiedział jeszcze ostatniego słowa"

a na forum PKTeam "Szanse pojawienia się Hyperiona 4 na Hypercube są na poziomie 0%"

Zanim zakupicie sprzęt z dystrybucji w/w firmy 5 razy to przemyślcie.
cetra
 
Posty: 17
Dołączenie: 2013-02-15, 08:58

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez zukon » 2014-03-24, 19:30

No nie udało się zrobić Hyperiona 4 na Hypercube, co nie świadczy, że nic więcej od nas nie powstanie na ten dekoder :D IMO to bardzo ciekawy dekoder o dużych możliwościach - tylko trzeba solidnie nad nim posiedzieć - a na to ostatnio czasu brakuje :(

W ramach przypomnienia: to co robimy, robimy w wolnym czasie.
Polish Koders Team

CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!
IPBOX 9900 | HYPERCUBE | XPEED LX3 | XPEED CLASS2 - HYPERION v5.4

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
zukon
 
Posty: 76
Dołączenie: 2013-05-11, 20:19

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez sq9 » 2014-03-26, 16:39

@cetra
jako że mam HYPERCUBE interesuję się tematem ,mogę więc napisać że GM miał po prostu pecha do współpracy z chińskimi producentami ,grupa odpowiedzialna za oprogramowanie "dała ciała" i poszła robić coś "łatwiejszego"
a importer został na lodzie .
Może się jednak okazać że sprawa nie jest przegrana ,chodzi o połączenie enigmy i xbmc co jest naprawdę do zrobienia w tym tunerze :!: przykład D-Cube ,Prismcube
należy jednak pamiętać że początki są zawsze trudne :roll: szczególnie że HYPECUBE jest wypasiony :idea: 2XDVB-S2 +DVB-t
Istnieje już soft który zmienia strukturę FLASH i kasuje ANDROIDA na amen :idea: Zrobienie nowego bootloadera by wgrywać coś zupełnie nowego to naprawdę trudna robota :idea:
Czekam na nowości ,ale do HYPERION3 i jego podstawowych funkcji nie mam zastrzeżeń :!:
[color=#4000FF]GI XPEED CLASS S2| GI XPEED LX2 | GI XPEED LX3 HYPERION v 8 /color]
Awatar użytkownika
sq9
Moderator
 
Posty: 553
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2014-06-20, 07:11

Witam czy firma GM coś robi aby ten dekoder przestał być niewypałem czy tak trudno jest napisać oprogramowanie na ten tuner przecież co chwila wypuszczają nowe tunery a o tym zapomnieli jak o niechcianym dziecku.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Grzesiek » 2014-06-23, 09:47

Witam,
Chciałbym się także dowiedzieć czy jest szansa na dopracowanie tego tunera. Kosztuje niemało, jest ciągle w ofercie GM w sprzedaży a wsparcie czyżby umarło ?? Po co oferować sprzęt w sprzedaży jeśli się go już nie rozwija. Dziwna sytuacja. Może trzeba się pozbyć nieudanego sprzętu z magazynu ?
"Najnowszy" soft GM do Hypercube nie jest jeszcze na tyle dopracowany aby można być z niego zadowolonym. Działa w miarę stabilnie w porównaniu z poprzednimi wersjami. Zawieszanie systemu jest już tylko na poziomie 1-2 dziennie. PKTeam na razie zawiesiło prace nad kompilacją Hyperiona na ten tuner a szkoda :-(
Ogólnie rzecz biorąc żałuję wyboru tego tunera. A już jechał do mnie Triplex i go "zawróciłem" licząc, że Hypercube będzie lepszy i bardziej rozwojowy :-(
Grzesiek
 
Posty: 13
Dołączenie: 2013-03-01, 22:42

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Jurek » 2014-06-23, 17:42

Czekam na odpowiedź od teamu zajmującego się oficjalnym wsparciem, jak tylko dostanę odpowiedź napiszę w tym miejscu.
Jurek
Administrator
 
Posty: 3086
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2014-08-25, 17:04

Witam minęły dwa miesiące czekamy na odpowiedz czy ktoś napisze poprawny soft na ten tuner aby stał się 100% tunerem.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Jurek » 2014-08-26, 11:25

Przepraszam, ale sezon wakacyjny mnie rozstraja.
Na dedykowanym ftp-ie umieściliśmy najnowszy image od zespołu fabrycznego. Dodatkowo w zakładce pluginy są pliki konfiguracyjne oscama pod SmartHD+. TnK oraz nc+.
Jurek
Administrator
 
Posty: 3086
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2014-08-27, 08:03

Dzięki za nowy soft jakie zmiany są do poprzedniego bo nadal nie ma dźwięku po uruchomieniu YouTube czy tvn player.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Jurek » 2014-08-27, 16:07

Changeloga nie mam jeszcze, oprogramowanie otrzymałem "na gorąco" po Twoim przypomnieniu. Czekam na info od programistów.
Jurek
Administrator
 
Posty: 3086
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez sq9 » 2014-08-28, 11:17

oprogramowanie jest na starym python2.6 :-? :-( progres niestety żaden :-(
instalowanie lokalnych paczek .ipk nie możliwe IPTV nie zainstalujemy opkg nie żyje :-/ itp,itd :-(
na python2.7 jest to oprogramowanie ale jest to tylko do testu:
https://mega.co.nz/#!kAk0hIpa!WV4SYEOrW ... lWATlUs5qs

niestety VFD po arabsku :mrgreen:
[color=#4000FF]GI XPEED CLASS S2| GI XPEED LX2 | GI XPEED LX3 HYPERION v 8 /color]
Awatar użytkownika
sq9
Moderator
 
Posty: 553
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2014-08-31, 15:18

Czyli panowie z GM uraczyli nas starym softem który nie jest sprawny a tuner jest nadal w sprzedaży czy panowie z GM co ma do zaoferowania konkrecja np Amiko A3. Pozdrawiam. ;-)
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez sq9 » 2014-08-31, 20:38

majkel_28 napisał(a):Czyli panowie z GM uraczyli nas starym softem który nie jest sprawny a tuner jest nadal w sprzedaży czy panowie z GM co ma do zaoferowania konkrecja np Amiko A3. Pozdrawiam. ;-)

co ma wspólnego A3 z HYPERCUBE :?:
nic :lol:
nie ma sterowników głowic do hypercube :idea: i nie jest to zależne ani od @Jurka ,Zukona czy mnie :!: niestety "skośnooki" pokpił sprawę :evil:
[color=#4000FF]GI XPEED CLASS S2| GI XPEED LX2 | GI XPEED LX3 HYPERION v 8 /color]
Awatar użytkownika
sq9
Moderator
 
Posty: 553
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2014-09-01, 16:01

Zrozum sq9 jestem użytkownikiem tunera który maił być tunerem do wszystkiego tak jak jest to z LX2 nie tylko do oglądania tv sat ale tez YouTube i iptv i tym podobnych A3 ma podobny procesor taki jak ma nasz tuner. Szkoda że firme GM nie zależy aby próbować innych rozwiązań rozwijania tego wypasionego tunera. Pozdrawiam.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Jurek » 2014-09-01, 21:21

Próbujemy, cały czas. Hypercube jest cały czas w sprzedaży, więc to nie jest kwestia "odpuszczenia" przez nas tego tunera. Nawet jakby nie był, to w miarę mozliwości rozwijamy stare projekty, choć nie zależy to w 100% wyłącznie od nas.
Żeby uporządkować kwestie - proszę majkel_28 o przesłanie Twoich uwag. Pewnie wszystkich problemów nie rozwiążemy, ale będzie jakiś katalog do prac.
Jurek
Administrator
 
Posty: 3086
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

PoprzedniaNastępna

Powróć do Golden Media Hypercube

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron