TRIPLEX ENIGMA2

Moderator: sq9

TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez sq9 » 2012-06-24, 11:26

PKT opracowało E2 dla tego modelu tunera stm24-p0207 v NEBULA :idea:
Test wgrywania oraz uruchomienia przebiegł prawidłowo
oprogramowanie zachowuje się stabilnie
wyszukiwanie kanałów DVB-t w trybie ręcznym bez problemów ,czułość głowicy w stosunku do SPARK niższa :idea:
kanały DVB-S pracują normalnie na obydwu głowicach jednak DVB-S2 nie pracują :-( :!: :idea:
Uruchomione kart w slotach C+ oraz TNK SD pracują normalnie na sh4CAM_Ei02-LB (modyfikacja oscam) http://pkteam.pl/viewtopic.php?f=78&t=3311
Ze względu na bug DVB-S2 oprogramowanie nie będzie publikowane do usunięcia problemu :idea: :!:
GI XPEED LX1 | GM HYPERCUBE ---> HYPERION v 4 &3
GIS 980 HD E2/NHD2 Duck-Trick v1.34
sq9
Moderator
 
Posty: 419
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez eldorado » 2012-07-06, 10:06

AR-P_E2_Alien2_alpha.zip
This is an Alpha version of Enigma2 image for Alien2
Please try and share your comments with us.
NOTE that DVB-C part have some bug,
Działa na Triplexie
http://www.sat-support.tv/?a=downloads&dir=94
eldorado
 
Posty: 22
Dołączenie: 2012-01-23, 20:07

Re: TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez sq9 » 2012-07-06, 13:12

Podana E2 uruchamia się jednak ustawienie sieci w TRIPLEX jest nie możliwe od razu GS DHCP działa :!:
obsługa tylko DVB-S
SCART/COMPONENT nie działa
brak wskazań siły sygnału
AR panel pod niebieski następnie czerwony
w takiej postaci E2 jest nie do przyjęcia :-/
GI XPEED LX1 | GM HYPERCUBE ---> HYPERION v 4 &3
GIS 980 HD E2/NHD2 Duck-Trick v1.34
sq9
Moderator
 
Posty: 419
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez tkg » 2012-07-20, 13:13

Proszę o informacje czy ktoś próbował instalację E2 z Amiko Alien2, mają na swojej stronie.
Czekam na opinie, oraz czy można ładować programy np. z tych klonów.
Golden Media Spark Triplex
tkg
 
Posty: 34
Dołączenie: 2012-06-21, 16:51

Re: TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez sq9 » 2012-07-21, 19:35

@tgk
to podaj link do tej E2 :idea:
moim zdaniem chodzi Ci o opisaną wyżej AR-P E2 :-D
GI XPEED LX1 | GM HYPERCUBE ---> HYPERION v 4 &3
GIS 980 HD E2/NHD2 Duck-Trick v1.34
sq9
Moderator
 
Posty: 419
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez sq9 » 2012-07-26, 11:15

ProTriplex_Alpha_v1
EOS-Team
oprogramowanie w wersji ALFA czyli testowe
bazuje na OpenPli

DVB-t działa =TUNER A
DVB-S2 działa =TUNER B
DVB-S2 TUNER C =nie działa

kanały HD dzialaja tylko z QPSK 8PSK nie działa problemy z FEC

w tej postaci do normalnego oglądania nie nadaje się

pamiętać to jest tylko ALFA

Image

Kod: Zaznacz wszystko
...
was ist alles drin?

- EOS-Panel
- WebIf ver. 1.7.1
- Videowizard auf v.format
- WLAN Unterstützung (Treiber getestet: rt3070, rt5370, rtl8187, 8712u;
ungetestet aber integriert: rt73, zd1201, zd1211)
- RC-Auswahl: Triplex, Pingu RC2, GM Spark, Pingu RC1+2, Amiko Alien (ungetestet), Standard
- Receiver Display umschaltbar
- Overclocking
-Red-LED für Aufnahme und Deepstandby einstellbar
- schnelleres Backup
- Bootlautstärke einstellbar
- Samba
- PEARL-USB-Display Unterstützung (bereits vorkonfiguriert)
- alle Screenshots über WebIF werden unterstützt (Ausnahme bei HD-Sendern, hier nur OSD möglich)
- Webif Bouquetseditor im NF-Design
- Sparkbackup aus E2 heraus: damit kann man unter E2 eine Sicherung seiner Sparksoft machen!
- PIP geht, aber nur auf gleichen Transponder und auch noch nicht voll ausgereift (2. Tuner muss mind. am Loop hängen) --> noch sehr tricky!!!


Tastenbelegung:
V-Format=Videowizard
Time=Vorschau für LCD-Anzeige auf TV (nur mit wieder Time kommt man raus)
Find=Sendersuche
Tms=Aufnahmepfad einstellen
Blau=PPanel
F1+Blau=Sendername im Display an
F1+Gelb=Sendername im Display aus
F1+Rot=Reboot
F1+Grün=Gui Neustart
F1+1=Mcas starten
F1+2=Oscam starten
F1+3=Mgcamd starten
F1+4=Camd3 starten
F1+5=Incubus starten
F1+6=Vizcam starten
F1+7=NewCS und Camd3 starten
F1+8=Oscam und Mgcamd starten
F1+0=Alle Emus Stoppen



Bekannte Bugs:
- HD Sender machen wegen Treibern noch Probleme. Durch man. Tp Suchlauf und anpassen der FEC in der Satellites.xml kann man die meisten aber reibekommen. Am meisten Probs mach Sky HD noch wegen FEC 9/10
- 2. Tuner noch nicht voll eingebunden in den Treibern
- HD Aufnahmen auf Sticks können zu Problemen führen auf ext3 HDD keine Probleme festgestellt.
- Ab und an hängt die Box beim Versuch, über Menü nen GUI Neustart zu machen.
Hilfe: F1 + rote Taste (reboot)
- DVB-T Tuner mangels Hardware ungetestet...
- Scart-Anschluss funzt noch nicht, nur HDMI








http://www.sparkfans.net/download/file.php?id=292
Ostatnio edytowany przez sq9 2012-07-27, 12:07, edytowano w sumie 3 razy
GI XPEED LX1 | GM HYPERCUBE ---> HYPERION v 4 &3
GIS 980 HD E2/NHD2 Duck-Trick v1.34
sq9
Moderator
 
Posty: 419
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez eldorado » 2012-07-26, 19:30

programy hd i naziemna chodzą
brak języka polskiego w menu jest tylko angielski i niemiecki
eldorado
 
Posty: 22
Dołączenie: 2012-01-23, 20:07

Re: TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez sq9 » 2012-07-26, 20:45

Jest jedno ale :
mamy dostępną tylko 1 głowicę DVB-S2 :idea: :shock:
GI XPEED LX1 | GM HYPERCUBE ---> HYPERION v 4 &3
GIS 980 HD E2/NHD2 Duck-Trick v1.34
sq9
Moderator
 
Posty: 419
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez Brimstone » 2012-07-27, 09:25

Szkoda że Scart na nim nie chodzi. Ogólnie to chyba w E2 będzie problem ze scartem...nikt już nie przywiązuje do niego większej uwagi... :-/ a tak poza tym to image w miarę śmiga...ciekawe kiedy PKT coś ruszy w tym temacie, wypuścili by chociaż testowe image by nie pokazywać że są po tyłach ;-)
Pozdrawiam
Golden Media 9080 HD PVR
Golden Media 990 Spark Reloaded
Golden Media Spark Triplex
Awatar użytkownika
Brimstone
 
Posty: 146
Dołączenie: 2010-09-21, 12:46
Miejscowość: Śląsk

Re: TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez boban61 » 2012-08-05, 13:27

Witam,
czy jest juz dobrze zoptymalizowana enigma2 do triplexa. Zastanawiam sie nad zakupem tego tunera ale E2-najlepiej PL- jest warunkiem koniecznym.

pzdr
boban61
 
Posty: 15
Dołączenie: 2012-07-14, 16:00

Re: TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez sq9 » 2012-08-07, 10:20

HDMU_978_E2_spark7162_207_git_4320_debug_nolcd_Diff2_Flash.

http://images.hdmedia-universe.com/spark7162/

wystawiane linki do oprogramowania są zawsze najpierw sprawdzane !

E2 z działającymi programami HD dla użytkownika niemieckojęzycznego 100%

Identyfikacja tunera jako DVB-S :idea: :roll:
fajny obraz szybko działa ,ale nie jest to wcale przełom w pracach nad E2 dla TripleX & pochodne

dane z Open Webif :

Box
Brand: Dream Multimedia
Model: spark7162
Chipset: unknown
Frontprocessor Version: 0
Total Memory: 116040 kB
Free Memory: 66800 kB
Box Uptime: 1:08
Software
Kernel version: 2.6.32.28_stm24_0207
Firmware version: unavailable
Gui version: 2012-05-18
Tuners
Tuner A: d0367 DVB-T (DVB-T)
Tuner B: d3501-1 (DVB-S)
Tuner C: d3501-0 (DVB-S)


brak smartcard.ko = obsługi kart nie ma :evil:

do uruchomienia polskich kanałów HD potrzeba poświęcić kupę czasu na edycję stellites.xml to nie dla mnie !!

oprogramowanie nic nowego nie wnosi !
Ostatnio edytowany przez sq9 2012-08-07, 12:06, edytowano w sumie 5 razy
GI XPEED LX1 | GM HYPERCUBE ---> HYPERION v 4 &3
GIS 980 HD E2/NHD2 Duck-Trick v1.34
sq9
Moderator
 
Posty: 419
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez ledbury » 2012-08-07, 10:26

sq9 testowales moze ten soft z linku ktory dzis podales?? Czy Nasz GM Triplex ma ta sama architekture bo widze tez ten soft po tuner SAB:
http://www.linux-sat-keys.com/forum/sho ... SAB-triple
ledbury
 
Posty: 6
Dołączenie: 2012-08-06, 14:03

Re: TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez eldorado » 2012-08-08, 12:17

sq9 napisał(a):HDMU_978_E2_spark7162_207_git_4320_debug_nolcd_Diff2_Flash.

http://images.hdmedia-universe.com/spark7162/

wystawiane linki do oprogramowania są zawsze najpierw sprawdzane !

E2 z działającymi programami HD dla użytkownika niemieckojęzycznego 100%

Identyfikacja tunera jako DVB-S :idea: :roll:
fajny obraz szybko działa ,ale nie jest to wcale przełom w pracach nad E2 dla TripleX & pochodne

dane z Open Webif :

Box
Brand: Dream Multimedia
Model: spark7162
Chipset: unknown
Frontprocessor Version: 0
Total Memory: 116040 kB
Free Memory: 66800 kB
Box Uptime: 1:08
Software
Kernel version: 2.6.32.28_stm24_0207
Firmware version: unavailable
Gui version: 2012-05-18
Tuners
Tuner A: d0367 DVB-T (DVB-T)
Tuner B: d3501-1 (DVB-S)
Tuner C: d3501-0 (DVB-S)


brak smartcard.ko = obsługi kart nie ma :evil:

do uruchomienia polskich kanałów HD potrzeba poświęcić kupę czasu na edycję stellites.xml to nie dla mnie !!

oprogramowanie nic nowego nie wnosi !




Aby uruchomić czytnik trzeba dograć plik smartcard.ko w lib-modules

do pobrania
http://www.4shared.com/zip/NAmx12Qu/...HDMU_zip_.html

cytat.--do uruchomienia polskich kanałów HD potrzeba poświęcić kupę czasu na edycję stellites.xml to nie dla mnie !!

wystarczy parę minut aby ręcznie przeskanować wybrane kanały hd
lista pasuje z gm990
to jest pierwsza enigma która chodzi dobrze po paru poprawkach i niema GS i w miarę szybka
eldorado
 
Posty: 22
Dołączenie: 2012-01-23, 20:07

Re: TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez ledbury » 2012-08-09, 06:03

Czy jest mozliwosc wgrania nowej Enigmy w taki sposob zeby zachowac sparka jak w 990 i wybierac kombinacja pomiedzy dwoma systemami czy tylko na ta chwile spark lub enigma??
ledbury
 
Posty: 6
Dołączenie: 2012-08-06, 14:03

Re: TRIPLEX ENIGMA2

Postprzez Jurek » 2012-08-09, 07:49

Działa to identycznie jak w 990, ale moim zdaniem nie ma sensu jeszcze instalować e2, wczesna beta.
Jurek
Administrator
 
Posty: 2959
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Następna

Powróć do Golden Media Triplex/One

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron